29 de març del 2020

LES DONES A L'ESPORT

Avui els mestres d'Educació Física us volem fer pensar una miqueta i volem que conegueu més l'esport femení, ja que actualment no té la mateixa importància que el masculí i això no hauria de ser així. Per tant, és important que entre tots nosaltres intentem potenciar aquest canvi i demostrar als més grans que tots som iguals. 

Alguna vegada us heu plantejat si hi ha uns esports que són de nens o de nenes? 

Doncs els mestres us diem que NO, està clar que no hi ha esports per nens ni per nenes. Tant nens com nenes poden practicar qualsevol esport. L'elecció d'aquest depèn de vosaltres i de ningú més, d'escollir allò que més us agrada, de si voleu o no fer un esport en equip o individual, si us agradaria fer o no competició.

Un cop tingueu l'esport escollit només us queda gaudir-lo, aprendre d'aquest esport i dels valors que us ensenya i anima a la resta de companys a practicar-lo! 

Dones a l'esport:

CAROLINA MARÍN: és una jugadora espanyola de Bàdminton que està aconseguint un munt de medalles en els millors torneigs del món. En la història d'Espanya mai havíem tingut una campiona del món i una campiona olímpica, doncs, la Carolina ho ha aconseguit. Aquí us deixem un partit d'ella perquè la pugueu veure, és la final dels jocs olímpics i un petit documental sobre la seva vida. 


SHEYLA GUTIÉRREZ: és una gran esportista del món del ciclisme. Entre els seus èxits estan: el campionat d'Espanya de fons en carretera 2017, el campionat d'Espanya a contrarellotge individual el 2019 i el seu major èxit, va ser la primera dona espanyola en guanya l'etapa "Giro de Italia" de 2017.


ANA CARRASCO: és la primera noia en la història del motociclisme mundial que aconsegueix un títol absolut, davant de participants masculins, va guanyar en la categoria Supersport 300 per un sol punt al seu rival més directe. Aquí us deixem la seva pàgina oficial perquè pugueu saber més sobre ella. 



EQUIP DE HOQUEI: la selecció espanyola de hoquei patins a l'octubre del 2018 a Portugal va conquista la seva cinquena posició en el Campionat del Món el imposar-se a l'amfitriona 3-2 en una final que va durar dos dies, ja que va haver problemes de temporal. 




BECKY HAMMON: les dones també són entrenadores, ella és considerada una de les 20 millors basquetbolistes de tots els temps en la lliga professional dels Estats Units. Ella és la primera dona que integra en un equip tècnic en l'NBA. Avui en dia és el cervell que dóna les indicacions tècniques als jugadors al llarg del joc. 





A més els mestres us deixem uns jocs perquè les pugueu anar coneixent a moltes de les professionals que hi ha arreu del món i totes elles dones: 

Dones, la història de l'esport: joc1, joc 2, joc 3, joc 4.  

Dones esportites espanyoles: joc1, joc 2, joc 3, joc 4

Dones esportistes actuals: joc 1, joc 2, joc 3, joc 4. 

Dones: joc1, joc 2, joc 3, joc 4, joc 5.

Aquestes són algunes de les màximes representants de l'esport en categories femenines. A poc a poc, el món hauria d'entendre que aquestes estrelles mereixen el mateix reconeixement que els seus amics homes. Per això, el primer pas és eliminar els prejudicis i així, aconseguir que el públic, és a dir, nosaltres apostem per elles i ens movem per veure-les i ajudar-les a fer que siguin tan conegudes com els nois.
TOTS NOSALTRES PODEM ACONSEGUIR EL QUE VULGUEM!, AIXÍ QUE SOM-HI!

1 comentari:

  1. No imaginava que haguessin tantes dones esportistes. Veura ho m'ha fet pensar en que per televisió nomes veiem futbol, basquet Formula 1 i pocs esports més, però tots masculins. També handbol, waterpolo...però també masculins. Els equips femenins no tenen ni els seguidors ni els diners ni la fama dels masculins. Es una discriminació per elles

    ResponElimina