29 de març del 2020

LES DONES A L'ESPORT

Avui els mestres d'Educació Física us volem fer pensar una miqueta i volem que conegueu més l'esport femení, ja que actualment no té la mateixa importància que el masculí i això no hauria de ser així. Per tant, és important que entre tots nosaltres intentem potenciar aquest canvi i demostrar als més grans que tots som iguals. 

Alguna vegada us heu plantejat si hi ha uns esports que són de nens o de nenes? 

Doncs els mestres us diem que NO, està clar que no hi ha esports per nens ni per nenes. Tant nens com nenes poden practicar qualsevol esport. L'elecció d'aquest depèn de vosaltres i de ningú més, d'escollir allò que més us agrada, de si voleu o no fer un esport en equip o individual, si us agradaria fer o no competició.

Un cop tingueu l'esport escollit només us queda gaudir-lo, aprendre d'aquest esport i dels valors que us ensenya i anima a la resta de companys a practicar-lo! 

Dones a l'esport:

CAROLINA MARÍN: és una jugadora espanyola de Bàdminton que està aconseguint un munt de medalles en els millors torneigs del món. En la història d'Espanya mai havíem tingut una campiona del món i una campiona olímpica, doncs, la Carolina ho ha aconseguit. Aquí us deixem un partit d'ella perquè la pugueu veure, és la final dels jocs olímpics i un petit documental sobre la seva vida. 


SHEYLA GUTIÉRREZ: és una gran esportista del món del ciclisme. Entre els seus èxits estan: el campionat d'Espanya de fons en carretera 2017, el campionat d'Espanya a contrarellotge individual el 2019 i el seu major èxit, va ser la primera dona espanyola en guanya l'etapa "Giro de Italia" de 2017.


ANA CARRASCO: és la primera noia en la història del motociclisme mundial que aconsegueix un títol absolut, davant de participants masculins, va guanyar en la categoria Supersport 300 per un sol punt al seu rival més directe. Aquí us deixem la seva pàgina oficial perquè pugueu saber més sobre ella. 



EQUIP DE HOQUEI: la selecció espanyola de hoquei patins a l'octubre del 2018 a Portugal va conquista la seva cinquena posició en el Campionat del Món el imposar-se a l'amfitriona 3-2 en una final que va durar dos dies, ja que va haver problemes de temporal. 




BECKY HAMMON: les dones també són entrenadores, ella és considerada una de les 20 millors basquetbolistes de tots els temps en la lliga professional dels Estats Units. Ella és la primera dona que integra en un equip tècnic en l'NBA. Avui en dia és el cervell que dóna les indicacions tècniques als jugadors al llarg del joc. 





A més els mestres us deixem uns jocs perquè les pugueu anar coneixent a moltes de les professionals que hi ha arreu del món i totes elles dones: 

Dones, la història de l'esport: joc1, joc 2, joc 3, joc 4.  

Dones esportites espanyoles: joc1, joc 2, joc 3, joc 4

Dones esportistes actuals: joc 1, joc 2, joc 3, joc 4. 

Dones: joc1, joc 2, joc 3, joc 4, joc 5.

Aquestes són algunes de les màximes representants de l'esport en categories femenines. A poc a poc, el món hauria d'entendre que aquestes estrelles mereixen el mateix reconeixement que els seus amics homes. Per això, el primer pas és eliminar els prejudicis i així, aconseguir que el públic, és a dir, nosaltres apostem per elles i ens movem per veure-les i ajudar-les a fer que siguin tan conegudes com els nois.
TOTS NOSALTRES PODEM ACONSEGUIR EL QUE VULGUEM!, AIXÍ QUE SOM-HI!

28 de març del 2020

CONCURS DE REPTES!

Imagineu els vostres pares fent el pallasso? Al vostre germà o germana fent postures impossibles de ioga? No ho dubteu! A partir d’avui reteu als vostres amb accions divertides. 

Per realitzar aquests reptes no és necessari que tingueu una gran infraestructura, podeu fer-los amb molt poc material i un espai petit. Així que no teniu excuses! 😉

Volem proposar-vos alguns reptes per passar un dia amb els vostres amics o família. Podeu dir als vostres companys que el facin a casa i us enviïn el vídeo, però seria divertit veure’l en directe, així que en aquest temps on ens comuniquem mitjançant la videoconferència no dubteu en proposar-los.

A més, des d'Educació Física us volem proposar fer un concurs entre cursos. Com podem participar? La idea seria que ens féssiu arribar els vostres vídeos en aquest correu: efclaretbarcelona@gmail.com, amb el vostre nom i curs, d'aquesta manera nosaltres el veurem i us donarem per vàlid la superació del repte. Aleshores, un cop tinguem l'evidència us sumarem un punt al vostre curs. Així doncs, heu d'intentar ser el curs que més reptes supera. És important que sapigueu que els vostres vídeos no els penjarem aquí, sinó que crearem a la web de l'escola un espai per posar-los, ja que allà estan protegits i així també podreu veure les evidències. 


Aleshores, esteu preparats? 3...,2...,1..., que comencin els reptes! 


REPTE Nº 1: 

REPTE Nº 2:


REPTE Nº 3:

REPTE Nº 4:

REPTE Nº 5:

Riures i llàgrimes inevitables!



RESULTATS: 

26 de març del 2020

LA RELAXACIÓ

És important que al llarg del nostre dia a dia intentem aturar-nos i escoltar el nostre cos i la nostra ment. Saber dir prou i saber trobar un moment per nosaltres ens ajudarà a augmentar les nostres hores de descans, a treure més rendiment tant físic com mental, evitarà arribar a posar-nos nerviosos i a estressar-nos, entre moltes coses positives més.

Us dediquem una sèrie d’exercicis que ens ajuden a fer aquest “stop”. No cal que es facin sols, els podem fer en família i compartir les sensacions entre tots, ja que la comunicació entre tots ajuda ha estar més contents i positius davant de totes les propostes.

Quan hem de realitzar la relaxació? En aquells moments que estiguem més inquiets i necessitem relaxar-nos una mica, quan ens enfadem amb algú i necessitem estar sols, ja que ens ajuda a pensar; abans d’anar a dormir, estem segurs que el vostre cos us ho demanarà quan ho necessiti.

Us fem diverses propostes que us poden servir:

  • Massatge de pressions a les mans, als peus, a les cames, als braços, al cap, a les espatlles... Ens el podem anar fent nosaltres o demanem algú que ens el faci i li podem demanar que verbalitzi les diferents parts on fem el massatge. Per exemple: “ara el dit gros, ara l’índex, ...”, estem segurs que ho heu fet alguna vegada!
  • Fem pressions amb coixins o alguna pilota petita sobre l’esquena pressionant fort.
  • Amb una música tranquil·la i relaxant, podem ajudar a crear un ambient de calma.
  • Fer exercicis de ioga en família. (És molt important que si feu exercicis de ioga, no forceu el vostre cos i tingueu molt present la columna i les cervicals per tal de no fer-vos mal). Vídeo 1, Vídeo 2.
  • Respiració: aquí us adjuntem un audio amb una petita ajuda per prendre consciància d'ella. 



I pel més petits: 


  • Juguem a ser astronautesImagineu-vos que sou un astronauta que acaba d’aterrar en un planeta nou. Doneu als nens una fruita o qualsevol altre objecte per descriure’l com si no l’haguessin vist mai abans. De quin color és? Pesa molt o poc? Sona? És suau o raspós? Quina olor fa?
  • Un exercici de memòriaFixeu-vos en cinc objectes que trobeu de camí a casa o a l’escola. Podeu recomanar als pares que facin el mateix exercici anant al supermercat, en una visita al museu o caminant fins a casa dels avis. Cal que recordeu els objectes i les seves qualitats, tot fent un relat descriptiu de les mateixes. 
  • Un exercici de memòriaFixeu-vos en cinc objectes que trobeu de camí a casa o a l’escola. Podeu recomanar als pares que facin el mateix exercici anant al supermercat, en una visita al museu o caminant fins a casa dels avis. Cal que recordeu els objectes i les seves qualitats, tot fent un relat descriptiu de les mateixes. 

25 de març del 2020

CINEFÒRUM

Un fòrum és un estil de reunió on les persones conversen i opinen sobre un tema que els interessi. En aquests fòrums es generen discussions i estan dirigides per un presentador que intervé perquè es parli de forma ordenada.

Els mestres d'educació física us proposem crear un cinefòrum que el desenvoluparem de manera escrita a través dels comentaris del nostre blog. Com indica el seu nom parlarem i discutirem de cinema.


NORMES:

Per participar sempre s'ha de parlar amb respecte.
Evitar les faltes d'ortografia.
Podem parlar només de les pel·lícules proposades a la llista.

PASSOS:

1. Indicar el nom de la pel·lícula que voleu comentar.
2. Dir el que voleu comentar. Per exemple: què he après?, amb quin personatge estic a favor i amb quin no?, Quines de les coses canviaria?, Si jo fos aquest personatge faria ...?, i totes aquelles que vulgueu.
3. Posar al nom i la classe. No cal el cognom.

PEL·LÍCULES:

Aquí us recomanem algunes per veure, el curs són les edats recomanades: els de 4t poden veure les de 3r, però no és recomanat veure les de 5è i 6è (Si les voleu veure demaneu permís als pares) i així amb tots els cursos.

Si vosaltres sabeu pel·lícules esportives que no surten aquí i les voleu recomanar escriviu-les als comentaris!





















23 de març del 2020

QUEDA'T A CASA

El món està passant per uns moments molt difícils i entre tots hem de col·laborar i quedar-nos a casa. És fonamental que us creeu una rutina tal com fèiem a l'escola, ja que no són unes vacances.

Us presentem un model d'horari, però seria molt engrescador que cadascú de vosaltres el creés amb la seva família!




No sabeu com organitzar-vos aquests dies? Aquí us mostrem un altre exemple:







Nosaltres ens quedem a casa!